Fulltextové vyhledávání

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
31
Poplatky pro rok 2021
1
Poplatky pro rok 2021
2
Poplatky pro rok 2021
3
Poplatky pro rok 2021
4
Poplatky pro rok 2021
5
Poplatky pro rok 2021
6
Poplatky pro rok 2021
7
Poplatky pro rok 2021
8
Poplatky pro rok 2021
9
Poplatky pro rok 2021
10
Poplatky pro rok 2021
11
Poplatky pro rok 2021
12
Poplatky pro rok 2021
13
Poplatky pro rok 2021
14
Poplatky pro rok 2021
15
Poplatky pro rok 2021
16
Poplatky pro rok 2021
17
Poplatky pro rok 2021
18
Poplatky pro rok 2021
19
Poplatky pro rok 2021
20
Poplatky pro rok 2021
21
Poplatky pro rok 2021
22
Poplatky pro rok 2021
23
Poplatky pro rok 2021
24
Poplatky pro rok 2021
25
Poplatky pro rok 2021
26
Poplatky pro rok 2021
27
Poplatky pro rok 2021
28
Poplatky pro rok 2021
29
Poplatky pro rok 2021
30 1 2 3 4
Drobečková navigace

Úvod > Mateřská škola > GDPR

GDPR - obecné nařízení o ochraně osobních údajů

Informace o zpracování osobních údajů

Správce údajů:
Mateřská škola Jindice, příspěvková organizace, Jindice 94, 285 04 Rašovice
 
Jaká je odpovědnost správce?
Jako správce Mateřská škola Jindice, příspěvková organizace, jsme odpovědni za veškerá zpracování Vašich osobních údajů v rámci některé agendy v obci. Dále vyřizujeme Vaše žádosti (např. o opravu, výmaz, o informaci o Vašich osobních údajích), námitky, a poskytujeme Vám informace o tom, jak a proč s vašimi osobními údaji nakládáme.
 
O řádné nakládání s osobními údaji se stará také pověřenec.
 
Kontakt na  pověřence pro ochranu osobních údajů:
martina.jirikova@sms-sluzby.cz, tel. +420 605 039 967.
 
K čemu je mi pověřenec?
Na pověřence se také můžete obracet s jakýmikoliv dotazy, podněty a požadavky na uplatnění Vašich práv, které se týkají přímo Vašich osobních údajů používaných v rámci některé agendy v obci, a to zejména, pokud se nechcete obrátit přímo na zástupce obce.
Pověřenec Vaše dotazy, požadavky a podněty odborně vyhodnotí, předá správci spolu s doporučením, jak je řešit, případně vám poskytne základní informace a konzultaci. Je vázaný mlčenlivostí [1] a dodržuje důvěrnost i o stížnostech [2]. Odpovědný za vyřízení Vašich dotazů, podnětů, námitek a požadavků je však výhradně samotný správce.
 
Jaká jsou Vaše práva?
Pokud Vaše osobní údaje používáme v rámci nějaké agendy v obci (odborně řečeno – naše obec je zpracovává jako správce), máte právo:
  1. Dotázat se, zda se zpracovávají, a žádat jejich kopii (export) (podrobněji čl. 15 Obecného nařízení EU o ochraně osobních údajů č. 2016/679, dále používáme zkratku ON). V případě, že Váš požadavek na poskytnutí těchto informací bude zjevně bezdůvodný nebo nepřiměřený, zejména opakovaný v krátké době, můžeme požadovat úhradu přiměřených nákladů. Zjevně bezdůvodný nebo nepřiměřený požadavek můžeme též odmítnout.
  2. Požadovat opravu svých osobních údajů, pokud jsou nepřesné, požadovat jejich vymazání, pokud se zpracovávají neoprávněně, a požadovat, abychom jejich zpracování omezili (podrobněji čl. 16, 17 a 18 ON).
  3. Dále v případech, kdy zpracování probíhá proto, že tím plníme náš úkol ve veřejném zájmu nebo při výkonu veřejné moci, kterým jsme pověřeni (čl. 6 odst. 1 písm. e) ON), anebo kvůli našemu oprávněnému zájmu (čl. 6 odst. 1 písm. f) ON), máte právo podat proti tomuto zpracování tzv. námitku (podrobněji čl. 21 ON).
  4. Dále máte právo se o zpracování svých osobních údajů dozvědět informace, vztahující se k jednotlivým agendám („účelům zpracování“). Jejich obecný přehled zveřejňujeme níže.
  5. Pokud je zpracování Vašich osobních údajů založeno na tom, že jste nám k němu udělili souhlas (čl. 6 odst. 1 písm. anebo čl. 9 odst. 2 písm. a ON), máte právo tento souhlas kdykoli odvolat. Souhlas odvoláte tak, že na adresu msjindice@gmail.com zašlete zprávu, v níž uvedete, o jaký souhlas jde a že ho odvoláváte. Totéž můžete zaslat i listinnou zásilkou na naši adresu, uvedenou na začátku tohoto textu, anebo osobně.
  6. Ve Vašich dotazech, podnětech a požadavcích ke svým osobním údajům se musíte identifikovat a uvést na sebe kontakt, protože zpravidla budeme muset nejprve ověřit Vaši totožnost. Vyřízení urychlíte, pokud se na nás obrátíte způsobem prokazujícím Vaši totožnost, jako je datová schránka, e‑mail s uznávaným elektronickým podpisem anebo listinné podání s ověřeným podpisem, případně se na obecní úřad dostavíte osobně s průkazem totožnosti.
  7. Pokud nebudete spokojeni s vyřízením dotazu, požadavku nebo podnětu správcem, máte právo podat stížnost k Úřadu pro ochranu osobních údajů. Předtím je ale vždy vhodné projednat problém s pověřencem. Jeho úkolem je především právě dohlížet na to, zda s Vašimi údaji pracujeme řádně a neporušujeme Vaše práva.
[1] § 45 zákona o zpracování osobních údajů (v legislativním procesu)
[2] Čl. 38 odst. 5 ON